Kinderopvang KION

Interieurontwerpen

Kinderopvang KION

Groepen met verschillende sferen, thema's en uitdagende hoeken, in concept, sfeer en materialen aansluitend op de basisschool in het zelfde gebouw. Met een eigen leerplein, voor de kinderen die al wat ouder zijn en ruimte voor de kleinste kinderen. We hebben voor KION Nijmegen in Kindcentrum de Uitdaging verticale groepen mogen ontwerpen en inrichten. De BSO op deze locatie maakt gebruik van verschillende ruimtes van de basisschool, KION heeft dan ook mee gedacht over de rest van het kindcentrum.

Ook voor KION hebben we gewerkt met natuurlijke materialen, in vergrijsde kleurenpaletten iedere groep een eigen thema en een eigen kleurenpalet. We hebben goede dimbare led-verlichting gebruikt, voldoende bergruimte gecreƫerd, ook voor jassen en tassen, zodat de groepen rustig, schoon en opgeruimd kunnen blijven. Er liggen karpetten waar op de grond gespeeld kan worden, gestoffeerde wandpanelen waar je tegenaan kunt kruipen, er zijn wanden met houten bekleding. Het meubilair is zo geplaatst dat er verschillende hoeken zijn ontstaan.


Een ontwerp voor een school, kindcentrum of kinderopvang, start met een uitgebreid intakegesprek. Door middel van workshops kunnen leerkrachten, leerlingen, pedagogisch medewerkers en zelfs ouders worden betrokken in het ontwerpproces. De onderwijsvisie is voor ons ook een belangrijke leidraad. Van daaruit gaan we concepten ontwikkelen en sferen en producten schetsen. Als men moeite heeft zich voor te stellen hoe het wordt kunnen de ontwerpen zelfs in VR worden uitgewerkt. De concepten en productschetsen worden vertaald naar materialen en kleuren, waarna de juiste leverancier(s) wordt gezocht. We werken dus niet vanuit de catalogus van een leverancier. Maar zoeken de leverancier die kan leveren wat past bij de gebruiker. Bankjes in primaire kleuren hebben we net anders laten uitvoeren zodat ze passen in de beoogde sfeer. Wij zijn pas tevreden als de opdrachtgever dat is. Het is ook mogelijk de realisatie door ons te laten coƶrdineren en begeleiden. Je kunt bij ons terecht voor een los element of complete interieurontwerpen.

Kinderopvang KION
Kinderopvang KION
Kinderopvang KION

Contact

 • Bezoekadres (op afspraak):
  De Hammen 40
  5371 MK Ravenstein
 • Telefoon: 06-24670493
 • susan ['apenstaartje'] element-ontwerp ['punt'] nl

 

 • Postadres:
  Immanuel Kantstraat 41
  6663 LG Lent (Nijmegen Noord)