De Sterrenschans Zevenaar

Interieurontwerpen

De Sterrenschans Zevenaar

Element heeft een kleuren- en materialenplan gemaakt voor deze prachtige school in Zevenaar. De sporthal ligt midden in het schoolgebouw en de belijning op de vloer kon alleen in RAL kleuren worden gemaakt. Deze kleuren zouden ook leidend zijn voor het kleurenpallet van de hele school. De schoolleiding wilde geen standaard sporthal- of schoolkleuren. De schoolleiding kwam met eigenzinnige elementen en wilden geen standaard schools kleurenpalet.

We hebben gekozen voor ton sur ton kleurgebruik met felle kleuraccenten. De wandbekleding in de entree geeft de ruimte een vrolijke, speelse, natuurlijke uitstraling. Vloeren, keuken, meubels, wandbekleding, kastjes van de kringloop, lockers, tegels, alles moest nog worden bepaald.

Entree, bibliotheek, leerplein, sporthal, sanitair, lokalen, verkeersruimtes. Alle kleuren en materialen moesten nog gekozen worden en de deadline naderde. De schoolleiding had een hele heldere visie over wat ze niet wilden. Geen standaard school-kleuren, geen schreeuwerige sporthal als centrale ruimte in het gebouw. Een mix van oud en nieuw.

Lineke Dusseljee, directeur basisschool de Sterrenschans:
""


De Sterrenschans Zevenaar

Het botanische behang in de entree zorgt voor reuring in de verkeersruimte. In de lokalen is rust.

De Sterrenschans Zevenaar

De bibliotheek is Ton sur ton van kleur, ingetogen pastels met kleuraccenten. De kleur van de vloer, het tapijt, de lockers, de wanden, alles past binnen het gekozen concept.

De Sterrenschans Zevenaar

Contact

 • Bezoekadres (op afspraak):
  De Hammen 40
  5371 MK Ravenstein
 • Telefoon: 06-24670493
 • susan ['apenstaartje'] element-ontwerp ['punt'] nl

 

 • Postadres:
  Immanuel Kantstraat 41
  6663 LG Lent (Nijmegen Noord)